dissabte, 20 d’octubre del 2018


Imatge relacionada
                                          LES  ABELLES
Les abelles són animals invertebrats artròpodes i són insectes. Tenen un exosquelet, un cos segmentat i apèndixs. Al rusc d'abelles es reparteixes les feines així:
-ABELLES OBRERES: Són les femelles infèrtils. Un rusc té de 30.000 a 80.000 abelles, les quals gairebé totes són obreres. Tot i que tenen l'aparell reproductor espatllat, hi ha hagut casos en que abelles obreres que s'havien quedat sense pares posessin ous no fecundats en que sortirien abellots més petits dels que posa l'abella reina, ja que les obreres són més petites que la reina. Fins als 21 dies de vida no surten del rusc, i a dins fan altres tasques. Es divideixen així:
-DAMES D'HONOR: Cuiden a la reina i la protegeixen.
-DEFENSORES DEL RUSC: Avisen dels perills.
-RECOL·LECTORES: Busquen menjar i fan mel.
-MAINADERES: Cuiden de les larves.
-NETEJADORES: Netegen el rusc i preparen les cel·les buides.
-VENTADORES: Fan vent movent les ales a molta velocitat i és molt necessari que n'hi hagi.
-CONSTRUCTORES: S'encarreguen de construir les cel·les amb cera.
-TAPADORES I SEGELLADORES: Tapen les cel·les on les larves es transformen en ninfes o pupes per després ser adultes.



-ABELLA REINA: En circumstàncies normals, és l'única abella fèrtil. En temps antics, es creia que l'abella reina era un mascle: "Rei de les abelles". A la primavera, que és la època on es pot reproduir la reina, la reina vola fins a un punt alt, perquè l'abellot que arribi primer, que serà el més fort, es reprodueixi amb ella. Per mala sort per ell, després de reproduir-se morirà. Amb aquesta sola reproducció, la reina ja posa ous tot l'any, i ella tria si vol que sigui mascle o femella cada ou, i després, a cada un el diposita en cada cel·la.
Imatge relacionada



-L'ABELLOT: L'esperança de vida d'un abellot és al voltant d'uns 90 dies. Han d'intentar aparellar-se amb l'abella reina. Si l'abella reina del seu rusc és verge, intenten anar a un altre lloc per reproduir-se amb una que no sigui verge.
Imatge relacionada




1 comentari:

  1. Aquí teniu un article sobre les abelles d'un rusc! N'hi ha d'obreres, abellots i, per descomptat, la reina! Espero que aprengueu coses llegint i mirant aquest article.

    ResponElimina

                                                                  CANGURS                            Els cangurs són mamífers m...