divendres, 19 d’octubre del 2018

      

                     ELS ANIMALS HIBRIDS

Els animals hibrids són una barreja de l'encreuament sexual de dos animals o plantes d'espècies diferents i a vegades gènere també diferent. N'hi ha diversos i aquí us en presentaré alguns:

- LIGRE: Lleó mascle i tigressa. (Els seus progenitors pertanyen al mateix gènere però no a la mateixa espècie).
- MUL/MULA: Cavall mascle o femella i ase mascle o femella. Solen ser estèrils però hi ha mules que han donat a llum a nous individus. Depenent dels seus progenitors, se'ls hi poden dir mul/a eguí/eguina i mul/a somerí/somerina. Són molt forts i resistents i tradicionalment han estat utilitzats
com a tir de carros.
-TIGRÓ: Tigre (Panthera tigris) mascle i lleona (Phantera leo) criats en captivitat. Són menys freqüents en llibertat ja que els tigres i els lleons no viuen en el mateix hàbitat. Pesen uns 180kg.
-ZEBRASNE: És una barreja de zebra i d'ase. S'en poden trobar forces a l'Àfrica del sur. Al 1859, Charles Darwin va dir que un zebrasne es va aparellar amb una euga i va formar un triple híbrid.
-JAGLEÓ: Jaguar mascle i lleona en captivitat. Fins ara, no s'han vist melenes al mascle com les dels lleons. A Ontario, Canadà, hi han nascut alguns individus.
-ÓS GROLAR: És una barreja de dos óssos: l'ós polar i l'os grizzly. N'han nascut tan en llibertat com en captivitat. Des de 2006 es sap que existeix perquè es va trobar un ós d'aspecte estrany a l'illa de Banks, al Canadà i li van fer proves d'ADN.
-NARLUGA: Narval i beluga. D'aquest animal s'en coneix poc però se n'ha vist forces últimament  a l'Atlàntic del Nort.
-CAMA: Camell i llama. Es va produïr per primer cop al 1998 a Dubai. Es van crear pel seu pellatje i només en van crear 5 exemplars.
-LLEOPÓ: Lleopard mascle i lleona. Només han estat creats en captivitat. El cap sembla el d'un lleó, i les taques i la resta del cos semblen d'un lleopard.
-DZO: Iac salvatge i vaca. Elogiat al Tibet i a Mongola per la seva carn i per la quantitat de llet que produeixen. Són més grans i forts que les vaques i els iacs. Degut a la criança, a aquestes regions es creu que els dos animals ara tenen gens contaminats.
-GAT SAVANAAH: Gat domèstic i gat cerval. Aquestes boniques criatures han estat descrites com similars als gossos ja que els agrada jugar a la pilota, belluguen la cua i no tenen por a l'aigua. Són els gats més cars del món ja que un exemplar pot arribar a costar entre $3000 i $4000 dòlars.
-BEEFAL: Búfal i vaca. Produeix carn vermella baixa en grasa. 
-BOTSWANA: Ovella i cabra. Té una capa interior de llana, un pellatge exterior amb força gruix, potes llargues com les de les cabres i un cos pesat com el de les ovelles.
-LLORO DE SANG:Cíclid de mides i Diable vermell. Tot i que pel seu nom sembli un ocell, és un híbrid entre dos peixos que va ser creat a Taiwán cap al 1986. Té una obertura molt petita a la boca i fa que sigui difícil alimentar-se. Molts acaben morint per aquesta causa.

Imatge relacionada
ZEBRASNE





2 comentaris:

  1. Felicitats pel teu blog. L'aniré llegint a mida que publiquis coses, a veure si aprenc moltes coses dels animals, que vaig una mica..... peix ��

    ResponElimina
  2. Aquí teniu alguns exemples d'animals híbrids.

    ResponElimina

                                                                  CANGURS                            Els cangurs són mamífers m...